Pages

4.9.17

HEALTHY BANANA BREAD




Kochani wracam do Was dziś z genialnym przepisem na chleb bananowy! 
Może trochę smakuje jak biszkopt, ale jest na prawdę pyszny. 

Oto przepis:

- 1 szklanka mąki migdałowej
- 2 średnie banany
- 3 całe jajka
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka wanilii ( laska )
- 1/4 łyżeczki soli morskiej
- 1/8 łyżeczki stevii, syropu klonowego lub kokosowego

Nastawiamy piekarnik na 190'C. Miksujemy wszystkie składniki w blenderze, by uzyskać kremową konsystencję. Wlewamy naszą masę do wyłożonej papierem foremki do pieczenia chleba i pieczemy. Druga opcja: Możemy podzielić masę na pół. Po pierwszej części przekładamy masę dodatkowo pokrojonym bananem i zalać drugą połową masy. W obu przypadkach pieczemy w piekarniku ok 1h.
Podajemy z sezonowymi owocami.  

Smacznego!!!
Love, Ewa








1 comment:

Copyright 2000 - by Ewa Szabatin| Layout by Studio O2Art based by KotrynaBassDesign | Wszelkie prawa zastrzeżone.